Paashaasjescupcakes met mango en chocola

DSC_0057 verkleintJemigdepemig wat was het een vreselijk weer! De lente is toch officieel begonnen? Zelfs de zomertijd is afgelopen weekend ingegaan! Maar daar is helaas niets van te merken. Niets lente en al helemaal niets zomer. Als het weer buiten niet meewerkt, zit er maar één ding op: het mooie weer zelf binnen creëren. Want de lente ben je zelf ♡

De perfecte gelegenheid om de lente in huis te halen is voor mij Pasen. Alles eraan staat in het teken van een nieuw seizoen, frisse kleuren, eitjes en vrolijkheid. Traditioneel bij ons thuis was altijd het zoeken van de chocolade-eitjes. Heel vroeger waren mijn broers en ik ervan overtuigd dat we de paashaas konden betrappen op het verstoppen van de eitjes. Deze overtuiging ging zo ver dat we zelfs een keer met z’n allen een nacht op zolder hebben gebivakkeerd. We hadden een heel plan: beneden hadden we de babyfoon verstopt en het andere deel van de babyfoon stond boven bij ons. De hele nacht zouden we met gespitste oren luisteren naar vreemde geluiden. Als het dan zover was, zouden we met z’n allen naar beneden stormen om zo de paashaas te betrappen. Voor ons gevoel hebben we de hele nacht vol spanning naar de babyfoon geluisterd. In realiteit vielen we vrij snel in slaap om ’s ochtends wakker te worden in een met eitjes versierd huis. Leuk geprobeerd.

Ook bleek later dat mijn ouders zo slim waren om de gevonden eitjes stiekem weer te verstoppen. Zo ging de speurtocht oneindig door met maar een beperkt aantal eitjes. Geniaal toch? Wij waren bij elk gevonden eitje weer helemaal enthousiast en mijn ouders konden genieten van het spelletje. Wij blij, ouders blij.

DSC_0071

Paashaasjescupcakes met mango en chocola

Je kunt je dus wel voorstellen dat ik een speciale band heb met de paashaas. Deze band wilde ik graag eren deze Pasen. Er zijn al zoveel leuke paasgebakjes, cupcakes, taartjes. Maar ik vind het ook altijd belangrijk dat de versiering wel bijdraagt aan de smaak. En bij Pasen moet ik om de één of andere reden toch vaak aan geel fruit denken. Dus wilde ik graag mangocupcakes maken. Daarnaast kan chocola natuurlijk niet ontbreken met Pasen. Het resultaat: mango-chocolade-cupcakes met paashaasoren. Decoratief en vooral erg lekker.

Om de mangosmaak goed tot z’n recht te laten komen in de cupcakes, gaat er naast stukjes mango ook mangopuree door het beslag. Hiervoor pureer je 80 gram mango met de karnemelk. Het toevoegen van de karnemelk zorgt ervoor dat de mango tot een gladdere massa gepureerd wordt.

Het chocoladeaspect zit in de chocoladeslagroom. Ik ben eigenlijk meer een pure chocolade kind-a-girl, maar voor Pasen maak ik graag een uitzondering. Als je voor de ultimate chocolade-ervaring gaat, kun je er voor kiezen om nog extra stukjes chocolade toe te voegen aan de cupcakes. Ik heb het weggelaten omdat ik bang was dat de chocola dan de mangosmaak zou verdringen. Voor mij was de chocoladetopping voldoende.

Ik wilde graag een chocoladestreepje hebben dus heb ik eerst de chocolade gesmolten met een beetje ongeklopte slagroom en daar een beetje van apart gezet. De rest van de slagroom heb ik opgeklopt om vervolgens de rest van het chocolade-slagroommengsel toe te voegen. Het geheel hoeft daarna alleen nog maar een beetje extra opgeklopt te worden en de topping is de klaar.

DSC_0072 (2)

Instant paassfeer!

De mango-paashaasoren maakt je met ongeveer een halve verse mango. Het voordeel van mango is dat de ‘oor-bolling’ als een beetje van nature aanwezig is in de vrucht. De mango heeft een platte ovale pit. Als je de mango geschild hebt probeer je netjes langs de pit te snijden. Hierdoor heb je en mooie halve mango. Leg de mango met de platte kan naar beneden en snij de mango in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter. Deze plakken lijken eigenlijk al op oren. Het enige dat je nog hoeft te doen is ze doormidden snijden. Om te zorgen dat ze in de cupcakes blijven staan heb ik kleine satéprikkertjes gebruikt. Bevestig elk oor met een prikker in de chocoladetopping en je paashaascupcakes zijn good to go! Vrolijk Pasen ♡

5 from 1 reviews
Paashaasjescupcakes met mango en chocola
 
Bereidingstijd
Oventijd
Totale tijd
 
Deze heerlijke mango en chocolade cupcakes zijn een gegarandeerde paashit!
Auteur:
Porties: 12
Ingrediënten
 • Voor de cupcakes
 • 225 gr bloem
 • 7 gr bakpoeder
 • Snufje zout
 • 105 gr boter
 • 160 gr suiker
 • 2 eieren
 • 1 tl vanille-extract
 • 40 gr karnemelk
 • 300 gr mangostukjes (80 gr voor de puree, de rest gaat door het beslag)

  Voor de chocoladetopping
 • 200 ml slagroom
 • 100 gr melkchocola
 • 1 el suiker

  Voor de mango-paashaasoren
 • ½ verse mango
 • 24 kleine satéprikkers
Bereiding
 1. Voor de cupcakes
 2. Verwarm de oven voor op 180˚C.
 3. Klop de boter met de suiker in ongeveer 3 minuten luchtig.
 4. Voor één voor één de eieren toe.
 5. Zeef in een aparte kom het bloem met het bakpoeder en het zout.
 6. Pureer de mango met de karnemelk en voeg het vanille-extract toe.
 7. Voeg om en om een beetje van het bloemmengsel en de mangopuree toe aan het botermengsel.
 8. Als alles is toegevoegd, spatel de overige mango door het beslag.
 9. Vul de cupcakevormpjes voor ⅔ met het beslag.
 10. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
 11. Laat de cupcakes afkoelen als ze gaar zijn voordat je de topping aanbrengt.

  Voor de chocoladetopping
 12. Smelt de chocola met 100gr slagroom au bain-marie.
 13. Klop de overige slagroom met de suiker op.
 14. Voeg ¾ van het chocolademengsel toe aan de opgeklopte slagroom en klopt nogmaals goed door.
 15. Versier de cupcakes met de chocoladetopping en met de overige gesmolten chocola.

  Voor de mango-paashaaroren
 16. Leg de mango met de platte kant naar beneden.
 17. Snijd de mango in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter.
 18. Snijd deze plakken op hun beurt weer doormidden en de oren zijn klaar.
 19. Maak setjes van twee bijpassende oren.
 20. Bevestig elk oor met een mini-satéprikker in een cupcake en je paashaascupcakes met mango en chocola zijn klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *