Over Oventijd

Eerst even voorstellen.DSC_0052kopie
Mijn naam is Maartje van Weele en ik woon in Leiden.
Mijn passie voor bakken ontdekte ik tijdens mijn studententijd. Dit begon in eerste instantie heel onschuldig met de veel gebruikte brownie mix, maar al snel wilde ik elk recept uitproberen. Deze experimenten waren niet altijd een succes maar leidden meestal tot een heerlijk eindresultaat. Dit tot groot genoegen van mijn vrienden en huisgenootje.

Ik begon me steeds meer in de patisserie te verdiepen en te experimenteren. Langzaam ontstond het idee om hier meer mee te doen. Eerst als grapje, maar later steeds serieuzer. Toen ik in 2012 op reis mijn volgende stap aan het uitdenken was, schoot de patisserie opleiding in Beverwijk me weer te binnen. Een paar jaar eerder was ik toevallig op de site van het Culinair Centrum Beverwijk gekomen en zag ik de opleiding tot basis patissier. Destijds leek het me al te gek maar was ik nog te druk met mijn studie geschiedenis. Nu was ik afgestudeerd en klaar voor een nieuwe uitdaging. Het was tijd om mijn hobby verder te ontwikkelen.

Van september 2013 tot juni 2014 ben ik elke donderdag naar Beverwijk afgereisd om de hele dag bezig te zijn met bloem, suiker, temperaturen en baktijden. Heerlijk! Ik had geen ervaring met patisserie op een professioneel niveau. Wat ik met de opleiding wilde bereiken was mijn kennis van de producten vergroten. Meer leren over de verschillende soorten patisserie en alle mogelijkheden die dit met zich mee brengt. Meer kennis en meer kunde. En dat is zeker gelukt.

Nu is het tijd om al die nieuwe kennis en vaardigheden te gebruiken. Vanuit dat idee is Oventijd geboren. Een site vol recepten om zelf te proberen en lekkernijen om te bestellen. Voor mij is het de ultieme ontspanning om boven een pannetje chocola te smelten of rustig je beslag in elkaar te draaien. Dat doe ik het liefste de hele dag. Dat daar uiteindelijk heerlijke dingen uit komen, maakt het nog mooier. Vanaf nu zal ik via de blog mijn taart-, koekjes- en bakrecepten delen. Het mooiste aan bakken blijft voor mij het plezier dat je anderen ermee doet. Een heerlijke taart of brownie is voor mij een klein geluksmomentje. En wat is er nou mooier dan de mensen om je heen een geluksmomentje te bezorgen?