Key lime taartjes

DSC_0016Ik heb de zomer in mijn bol. Nu heb ik dat al een tijdje, maar nu met de officiële ingang van het nieuwe seizoen EN het mooie weer ben ik helemaal niet meer te stoppen! Er zijn natuurlijk oneindig veel voordelen aan zomer (waar ik allemaal een groot fan van ben) maar er is ook één klein nadeel: er zijn te veel leuke dingen te doen.

Zoals de oplettende lezer weet, is kiezen niet mijn sterkste kant. Daarnaast ben ik een groot fan van spontane acties en ongeplande uitjes. Met het mooie weer (en de lange zomeravonden) nemen de twee bovengenoemde activiteiten steeds meer toe. Na een gewone werkdag is er namelijk nu ineens een zee van tijd die makkelijk gevuld kan worden met wat drankjes op het terras, een barbecue in de tuin of een ijsje in de stad. Tel daar alle geplande feestjes/verjaardagen/bruiloften/festivals bij op en je krijgt tijdgebrek.

Dan komt het moeilijke deel de hoek om kijken: keuzes maken. Ga je mee de stad in of thuis, binnen, achter je laptop nog even zitten werken (aan Oventijd in mijn geval). Begrijp me niet verkeerd, werken aan Oventijd vind ik nooit een straf. Ik vind het heerlijk om te bakken, recepten te bedenken, zo mooi mogelijke foto’s te maken en vervolgens het hier met jullie te delen. Maar na een dag opgesloten te zitten in een warm kantoor is de keuzemogelijkheid om buiten van de zon te genieten me toch íets te aantrekkelijk.

Daar kwam nog eens bij dit ik de afgelopen twee weken heel hard heb gewerkt aan de leukste en belangrijkste opdracht van mijn bakcarrière. Ik had de eer om de bruidstaart te maken voor mijn oudste vriendinnetje en haar (inmiddels) man. Ik zeg bruidstaart, maar het waren er eigenlijk drie. Het was een fantastische uitdaging waar ik volop mijn creativiteit en energie in kwijt kon. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen. Helemaal te gek maar oh zo tijdrovend.

DSC_0009 (3)

Een zomers goedmakertje

Mijn slechte keuzenaarschap (is dat een woord?) in combinatie met de bruidstaarten hebben in een radiostilte op Oventijd geresulteerd. Sorry daarvoor. Het zal niet meer gebeuren. Beloofd. Ik hoop dat ik het goed kan maken met deze limoentaartjes. Niet alleen omdat ze heel lekker zijn, maar juist omdat ze de perfecte taartjes zijn voor een zomeravond. Na de key lime cupcakes hadden jullie deze nog te goed. Je hebt maar vijf ingrediënten, 30 minuten en vier hongerige gasten nodig. Maak ze van te voren zodat jij optimaal van je avond kunt genieten en ook geen keuzestress meer hebt: you can have it all! ♡

5 from 1 reviews
Key lime taartjes
 
Bereidingstijd
Oventijd
Totale tijd
 
Met maar vijf ingrediënten maak je deze vier zomerfeestjes!
Auteur:
Porties: 4
Ingrediënten
 • 120 gr koekjes (ik heb bastognekoekjes gebruikt)
 • 55 gr boter
 • 3 eidooiers
 • 397 gr gecondenseerde melk (één blikje)
 • Rasp van 4 limoenen
 • 120 ml limoensap
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 160˚C
 2. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn
 3. Smelt de boter en meng door de koekjeskruimels
 4. Vet de vormpjes in (ik heb 4 kleine vormpjes gebruikt maar je kunt ook voor één grote kiezen)
 5. Vul de vormpjes met de koekjesmengsel en bak de bodem 7 minuten in de oven
 6. Laat de bodem afkoelen
 7. Klop voor de vulling het eigeel luchtig
 8. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop goed door elkaar (ongeveer 2 minuten)
 9. Voeg vervolgens de limoenrasp en het limoensap toe en klop het geheel nogmaals goed door
 10. Giet de vulling op de bodem en bak de taartjes in 10 minuten gaar
 11. Haal ze uit de oven en laat ze eerst op het aanrecht op kamertemperatuur komen voordat je ze in de koelkast op laat stijven (minimaal 2 uur)
 12. Serveer met vers geklopte slagroom als finishing touch

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *