Een kleine stap, een groot begin

DSC_0059

Het idee kwam als vanzelfsprekend uit de lucht vallen: een website met recepten, foto’s, en ideeën om te bakken. Tuurlijk! Te gek! Waarom niet?! Ik was net klaar met de patisserieopleiding en zat een beetje in een zwart bakgat. Wat nu? Ik wilde graag bezig blijven met patisserie en iets doen met de recepten die ik maakte. Een website was de perfecte uitkomst.

Dat was stap één, een kleine stap, een makkelijke stap.  Toen begon de uitwerking. Als eerste had ik een naam nodig. En daar strandde het project direct voor een (veel te) lange tijd. Holy moly wat is dat lastig! Origineel, pakkend, niet te zoetsappig en vooral: nog niet bekend bij KvK of internet. Hele volksstammen vrienden en familie waren ingeschakeld om dé perfecte naam te bedenken (daarvoor veel dank). Maar elke keer als we een gouden-eureka-dit-is-hem-moment hadden, bestond ie al. Het duurde maar en het duurde maar tot het tijd werd om de knoop door te hakken. Het werd Oventijd.

Met dat achter de rug was het tijd voor de website. Voor mij een nog totaal onbekende wereld. Met veel proberen, veel geduld en with a  lot of help from a friend van IT Formule is dit het resultaat. Een expert ben ik nog lang niet, maar het grote begin is er.

Toen restte er nog één ding: de inhoud. Dit betekende niet alleen dat ik er lekker op los mocht bakken, maar ook dat ik me mocht gaan storten op food fotografie. Mijn Nikon D5000 en ik zijn al 5 jaar dikke vrienden. Ik vind het heerlijk om op pad te gaan en mooie plaatjes te schieten (of een poging doen tot) maar het fotograferen van eten is toch echt andere koek. Welke instellingen gebruik je? Op welk moment van de dag ga je foto’s maken? De taart mag niet meer warm zijn maar als het een dag staat, ziet het er ook niet meer zo appetijtelijk uit. Gelukkig leer je van je fouten en is het een enorme kick als je een prachtplaatje hebt.

En nu, met één druk op de knop is het zover: Oventijd is live! Met één druk op de knop schiet ik maanden van zwoegen, vloeken, genieten, experimenteren en hard werken de wereldwijde ether in. Het is een kleine stap, maar voor mij een groot begin. Ik hoop dat ik anderen kan vermaken en inspireren met mijn bakavonturen. Dus tijd voor feest! En natuurlijk tijd voor taart :). Misschien wel de chocolate chip tulband van de foto (het recept volgt snel, beloofd).

 

 

Reacties

 1. Marijke van Sas zegt

  Lieve Maartje! Ziet er fantastisch uit, je inspanningen hebben tot een prachtig resultaat geleid! Appelsmort zit in ’t pannetje, vanavond maar meteen apple crumble dan als toet, bakker komt eten, ben benieuwd wat hij ervan vindt ;),
  SUCCES!!!!

 2. zegt

  He Maartje! Ik wil je ontzettend veel succes toewensen met Oventijd! Heb je eigenlijk niet nodig, want je taarten smaken heerlijk! Vooral die Baileys variant met Marleen haar b-day….. verrukkulluk hahaha!!! Ik krijg gewoon lekkere trek van het bezoeken van je site, doe je goed hihi! Groetjes van Duif

 3. Boudewijn zegt

  Hey Maartje,
  Je foto’s op je blog zijn prachtig. En je recepten heerlijk. Ik ga de Franse appeltaart maar eens maken heb ik een goede smoes om zo een mooi bakblik te kopen.
  Tot snel,

  Bou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *