Chocolade-amandelsquares

Angry baking. Ooit wel eens van gehoord? Ik eigenlijk niet maar toch verbaast het me ook niets dat ik niet de enige ben die daar wel eens gretig gebruik van maakt. Meestal is bakken voor mij een ultieme vorm van ontspanning. Dromerig roeren in de beslagkom terwijl je liefdevol één voor één je eieren toevoegt en de diepere zin van het leven overpeinst. Bakken heeft ook helemaal niet de associatie met agressie en anger management, meer met de ideale, geduldige huisvrouw. Maar soms, soms heb je geen behoefte ontspanning en relativering maar aan een hele andere uitlaatklep.

Niet dat ik een agressieve persoonlijkheid heb, helemaal niet. Ik ben eerder het tegenovergestelde. Misschien is het juist daarom lekker om je af en toe even te laten gaan. De één doet dat met een bokslesje, de ander gewapend met een spatel en een beslagkom.

Ik had dit dus laatst en ook volledig uit het niets. Mijn dag ging heerlijk ontspannen van uitslapen, lekker ontbijten en boodschappen doen voordat ik naar mijn werk ging. Toen ik eenmaal in de keuken stond kwam er een soort oergevoel naar boven. Ik had zin om even mijn ergernissen en frustraties te laten gaan. Want laten we eerlijk zijn, die hebben we allemaal wel eens. Juist omdat het niet echt door iets specifieks werd getriggerd en ik binnen no time woest aan het kloppen en smijten was, zat vriend lief met een hele hoop vraagtekens boven zijn hoofd op de bank het hele gebeuren aan te gapen. Ik had er ook niet echte een goede verklaring voor behalve dat “ik er even zin in had” en dat het zo onwijs opluchtte! Ik kan het iedereen dus ook van harte aanraden om je eens lekker te laten gaan in de keuken.

Chocolade-noten hemel

Chocolade-noten hemel

En daar zijn deze chocolade-amandelsquares ideaal voor. Dit recept kan namelijk wel een opdonder hebben. Je hoeft het niet met fluwelen handschoentjes voorzichtig door elkaar te spatelen maar juist flink door elkaar rammen. It can take it! En het eindresultaat is daardoor des te meer genieten. Chocola is sowieso de oplossing voor al je problemen en zeker nadat jij even al je energie en frustratie eruit hebt gegooid. Geloof mij, dit is de goedkoopste en lekkerste therapiesessie die je ooit hebt gehad. Zowel voor de angry baker als de gelukkige huisvrouw.

5 from 1 reviews
Chocolade-amandel squares
 
Bereidingstijd
Oventijd
Totale tijd
 
Chocolade therapie met extra noten
Auteur:
Porties: 16
Ingrediënten
 • 175 gr pure chocola
 • 325 gr boter
 • 1 el melk
 • 1 tl vanille-extract
 • 40 gr bloem
 • 20 gr cacao
 • 4 eieren gesplitst
 • 100 gr bruine basterdsuiker
 • 75 gr amandelmeel
 • Snufje zout
 • 10 gr halve amandelen
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 160˚C
 2. Smelt de chocola en de boter au bain-marie
 3. Voeg de melk en het vanille-extract toe
 4. Roer met de garde er vervolgens de bloem en de cacao doorheen
 5. Klop het eigeel met de suiker luchtig in ongeveer 3 minuten
 6. Roer met de garde het amandelmeel door het eigeel-/suikermengsel
 7. Klopt de eiwitten met het zout stevig
 8. Meng met de garde het eigeelmengsel door het chocolademengsel
 9. Meng vervolgens ook de eiwitten door het geheel
 10. Vul de ingevette bakvorm (20x20 cm) met het beslag
 11. Bestrooi de bovenkant met de halve amandelen en bak de chocolade-amandelcake in ongeveer 25 minuten gaar
 12. Garneer met wat extra gesmolten chocola en snijd de cake 16 vierkantjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *