Bruidsgeluk

Naamloos-5Sinds het afronden van mijn patisserieopleiding krijg ik geregeld bakopdrachten. Voor verjaardagen, traktaties of gewoon, omdat het kan. Heerlijk vind ik dat, bakken om anderen blij te maken met lekkere taart. Toch heb je bakopdrachten en BAKopdrachten.

In februari kwam mijn lieve vriendinnetje Anne met het geweldige nieuws dat zij en haar David gingen trouwen. Helemaal te gek! Met dat nieuws kwam ook de vraag of ik misschien hun bruidstaart wilde maken. Jeetje! Een enorme eer, en ik heb natuurlijk direct volmondig ja gezegd. We begonnen al snel samen te brainstormen over hoe, wat en waar.

Voor de invulling van de taart kreeg ik veel creatieve vrijheid. Toch zaten we vanaf het begin al heel erg op één lijn over wat voor een taart het zou moeten worden. Of beter gezegd: wat voor drie taarten het moesten gaan worden. Anne en David wilden geen fondant of marsepein, maar lekkere cakes met goede vulling, veel fruit en mooi versierd. Helemaal iets voor mij!

Na een beregezellige proeverij samen met hun ceremoniemeester hadden ze hun keus gemaakt. Voor de proeverij had ik vijf verschillende taartjes gemaakt: citroen/verbena, sinaasappel/oranjebloesem, koffie/kardemon, champagne/aardbeien en witte chocolade/frambozen. De keuze viel op de sinaasappel/oranjebloesem, koffie/kardemon en witte chocolade/frambozen taartjes. Het bruidspaar had de Hortus Botanicus als locatie gekozen. De versiering wilde ik daarom graag in de sfeer van de locatie houden met veel eetbare (echte) bloemen, fruit en wat zelfgemaakte chocolade-accenten.

thumb_Lotje Fotografeert- David & Anne-120_1024

Sinaasappel/oranjebloesem en koffie/kardemom

We waren allemaal enthousiast dus nu kon de echte voorbereiding beginnen. De datum van hun bijzondere dag was afgelopen 20 juni. Maar hoe dichterbij die datum kwam, hoe meer ik me realiseerde dat dit geen gewone opdracht was, dit was hun bruidstaart! De belangrijkste taart uit je leven! Oeps.. Dit zorgde wel voor een paar (en nog een paar meer) slapeloze nachten. Niet alleen omdat ik ’s nachts op mijn creatiefst ben, maar ook omdat alles perfect moest zijn. Nu geldt dat natuurlijk voor elke opdracht maar the pressure was on..

In de week voor de bruiloft ben ik elke avond bezig geweest met de voorbereidingen zodat ik op mijn bakdag (de dag ervoor) zo gestructureerd mogelijk kon werken. De versieringen waren af, de boodschappen waren gedaan dus kon ik aan de bak.

Totdat ik mijn botercrème ging draaien en erachter kwam dat ik gezouten in plaats van ongezouten boter had gekocht! HOLY MOLY!! Klein paniekje! Wat was ik blij dat ik niet al mijn cakes ermee gebakken had! Zo dom! Maar ja, inmiddels ben ik er wel aan gewend dat ik niet alles onder controle kan hebben bij een bakopdracht. Toch had dit makkelijk voorkomen kunnen worden.. Lesson learned!

Na een hele dag mengen, bakken, vullen en opspuiten waren de drie taarten klaar. Ik heb ervoor gekozen om de taarten pas op de locatie te versieren. Dit om te voorkomen dat de versiering tijdens de autorit zou verschuiven/eraf zou vallen. Op de locatie kon ik rustig mijn gang gaan en de taarten waren ruim op tijd klaar. Nu kon ik me omkleden en als gast deel nemen aan de bruiloft. It was out of my hands!

Naamloos-2

De fantastische caketopper (via Etsy.com)

Het bruidspaar zag er prachtig en stralend uit. Ze hadden een hele mooie en lieve ceremonie met eigen geloftes en mooie muziek. Na de ceremonie was le moment suprême: de taart: ze bleven staan, zijn niet in elkaar gezakt en waren binnen een half uur op. Wat een heerlijk gevoel! Het ontspannen en genieten kon nu echt beginnen.

Naamloos-3

Naamloos-4

Het was een heerlijke dag en een enorme eer. Zo leuk om zo’n belangrijke taart te mogen verzorgen en dan ook nog eens voor zo’n fantastisch stel ♡ Een grote uitdaging met toch wel een klein trotsje als eindresultaat. Wat een bruidsgeluk!

De taarten:
~Sinaasappelcake met oranjebloesem botercrème, sinaasappel curd en sinaasappel glazuur
~Koffie-/kardemom cake met koffie-/mascarpone vulling, melkchocolade ganache en chocolade versieringen
~Witte chocolade cake met witte chocolade-/frambozenmousse, witte chocolade ganache, witte chocolade botercrème, verse frambozen en chocolade versieringen

Foto’s: http://www.lotjefotografeert.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *