Bakliefde!

DSC_02301 verkleint

Ik weet het nog goed. Het was de eerste les van de patisserie-opleiding toen ik ze zag staan. Een indrukwekkende verschijning. Mooie ronde vormen, een krachtig karakter… Zucht! Elke donderdag beleefden we intieme momenten. We hebben samen opgeklopt, gekneed en door elkaar gemengd.

Toch was het niet alleen botercrème en  royal icing. We hadden ook onze roerige momenten waarop alles in de schift ging. Maar met wat extra liefde (wat verwarming of juist verkoeling) kwamen we uiteindelijk weer bij elkaar met een mooi product. Een echt “high school sweetheart”.

Maar zoals bij de meeste schoolliefdes hield het geen stand. Voornamelijk omdat deze mooie machines toch echt het eigendom van de school waren en mijn grote liefde niet stiekem in mijn tas paste.Uit het oog maar zeker niet uit het hart. Om onze liefde een nieuwe kans te geven begon ik te sparen. Want liefde is blind, maar mijn bankrekening helaas niet. Het was een verre droom tot zaterdag 4 oktober 2014.

Samen met een aantal andere meiden van de patisserie-opleiding zouden we Rudolph van Veen helpen met zijn zoete sushi workshop tijdens de Taart en Trend beurs. Al vroeg gingen we richting Apeldoorn om de hele dag fruit te snijden, sushi helpen maken en natuurlijk een beetje te kletsen met Rudolph.

Rudolph en zijn sushimeisjes

Rudolph en zijn sushimeisjes

Na de workshops konden we ook nog even snel de beurs op. En toen gebeurde het. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik kon geen weerstand bieden tegen zijn sierlijke vormen, zijn goud-gele gloed en zijn heerlijke korting. Zo glanzend, zo glad, zo mooi! Na wat whatsapp-overleg met het thuisfront en nog een rondje extra over de beurs, trok ik mijn pinpas en werd ik de trotse eigenaresse van deze prachtige Kitchen Aid! Ik ben alleen nog op zoek naar de juiste naam (Kees de Kitchen Aid? Kenny? Koos?).

DSC_0241 verkeint

Zo mooi!

Zoals het een echte patissier betaamd heb ik hem bij thuiskomst gelijk uit de doos gehaald om er mee aan de slag te gaan. Het eerste product dat ik met mijn grote liefde heb gemaakt was… naambrood. Tja, daar gaat toch ergens wat mis.. (Het brood moest niet eens in de oven maar in de grilpan). Wel heel lekker naambrood maar niet echt patisserie-achtig. Gelukkig heb ik snel een inhaalslag gemaakt met deze cake. Maar bij deze cake zal het niet blijven. Ik weet zeker dat mijn grote liefde (Kid de Kitchen Aid?) en ik een rooskleurige baktoekomst tegemoet gaan!

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Hey Maartje,
  Wat een leuke site en een grote stap om voor het “eggie” te gaan bakken. Bij mij blijft het heerlijke dingen maken voor mijn gezin en vrienden. Maar een prachtige machine is echt een uitkomst. Mijn Kitchen Aid is minimaal 1 keer per week aan het kloppen draaien of mengen. Ik heb ook een prachtige pastapers erop, heerlijk je eigen penne maken! Ik kijk er naar uit om veel op je blog te lezen en je recepten te proberen. En als ik weer een lekker recept heb zal ik hem zeker met je delen.

  Groetjes,
  0
  Bou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *